Clafoutis cu migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de clafoutis cu migdale din: migdale, boabe de struguri, strugure rosu, unt, zahar vanilat, oua, zahar, smantana, faina, praf de copt, fulgi de migdale, unt si zahar pudra.
- 100 g migdale
- 300 g boabe de struguri (fara seminte)
- ciorchine strugure rosu
- 1 lingura unt
- 1 plic de zahar vanilat
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 80 ml smantana
- 40 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri fulgi de migdale
- unt pentru uns formele
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Râşneşti migdalele, speli strugurii şi-i laşi la se scurga. Ungi cu unt patru forme ceramice rotunde mici sau o formă mare şi presari în interior zahărul vanilat, o lingură de fulgi de migdale şi boabele de struguri. Freci zahărul cu untul şi gălbenuşurile Adaugi migdalele măcinate, smântână şi făina amestecată cu praful de copt, după care încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare.
Umpli 2/3 din formele de ceramică cu aluat, pui cateva boabe de strugure rosu, presari fulgi de migdale si coci in cuptoul incins la foc mic 40-45 de minute. Serveste desertul cald sau rece, presarat cu ahar pudra.
Clafoutis cu migdale
Pofta buna!