Clam Chowder

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de Clam Chowder din: scoici, supa de peste, lapte gras, smantana, costita, ceapa, cartofi, usturoi, faina, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.

Ingrediente:Clam Chowder

  • 500 g scoici (midii sau vongole)
  • 11 supă de peşte
  • 2 dl lapte gras
  • 2 dl smântână proaspătă
  • 200 g costiţă (două felii groase)
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi de mărime medie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de făină
  • 30 g unt
  • 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Curatati cu periuţa scoicile, clătiţi-le sub ur jet de apă rece şi aruncaţi-le pe cele sparte

Puneţi-le să se desfacă într-o tigaie cu ulei şi cu un căţel de usturoi zdrobit, dar necurăţat.

Puneţi capacul şi lăsaţi-le să fiarbă câteva minute la foc potrivit.

Scurgeţi scoicile şi nu aruncaţi zeama pe care au lăsat-o la fiert Desfaceţi-le, păstrând câteva în valve.

Tăiaţi cubuleţe costiţa şi rumeniţi-o într-o crăticioară cu unt.

Când e crocantă, scoateţi-o cu o spumieră, puneţi-o pe hârtie absor­bantă de bucătărie, să se scurgă grăsimea, şi păstraţi-o la cald.

In aceeaşi cratiţă, căliţi ceapa, curăţată şi tocată mărunt.

Adăugaţi cartofii spălaţi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Stropiţi cu supa de peşte caldă şi fierbeţi cartofii.

Puneţi puţină sare, apoi stingeţi focul.

Puneţi şi scoi­cile cu câteva linguri din lichidul în care au fiert şi pe care l-aţi păstrat, adăugaţi lapte şi smântână, după care amestecaţi bine.

Incorporaţi făina cernută în ploaie şi costiţa şi puneţi iar supa pe foc la temperatură potri­vită până începe să dea în clocot, ames­tecând continuu.

Lăsaţi-o să clocotească 2-3 minute, potriviţi de sare, adăugaţi scoici­le nescoase din valve şi serviţi, presărânci deasupra piper proaspăt măcinat.

Clam Chowder

Clam Chowder

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • clam chowder reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.