Clam Chowder
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de Clam Chowder din: scoici, supa de peste, lapte gras, smantana, costita, ceapa, cartofi, usturoi, faina, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 500 g scoici (midii sau vongole)
- 11 supă de peşte
- 2 dl lapte gras
- 2 dl smântână proaspătă
- 200 g costiţă (două felii groase)
- 1 ceapă
- 2 cartofi de mărime medie
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de făină
- 30 g unt
- 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Curatati cu periuţa scoicile, clătiţi-le sub ur jet de apă rece şi aruncaţi-le pe cele sparte
Puneţi-le să se desfacă într-o tigaie cu ulei şi cu un căţel de usturoi zdrobit, dar necurăţat.
Puneţi capacul şi lăsaţi-le să fiarbă câteva minute la foc potrivit.
Scurgeţi scoicile şi nu aruncaţi zeama pe care au lăsat-o la fiert Desfaceţi-le, păstrând câteva în valve.
Tăiaţi cubuleţe costiţa şi rumeniţi-o într-o crăticioară cu unt.
Când e crocantă, scoateţi-o cu o spumieră, puneţi-o pe hârtie absorbantă de bucătărie, să se scurgă grăsimea, şi păstraţi-o la cald.
In aceeaşi cratiţă, căliţi ceapa, curăţată şi tocată mărunt.
Adăugaţi cartofii spălaţi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Stropiţi cu supa de peşte caldă şi fierbeţi cartofii.
Puneţi puţină sare, apoi stingeţi focul.
Puneţi şi scoicile cu câteva linguri din lichidul în care au fiert şi pe care l-aţi păstrat, adăugaţi lapte şi smântână, după care amestecaţi bine.
Incorporaţi făina cernută în ploaie şi costiţa şi puneţi iar supa pe foc la temperatură potrivită până începe să dea în clocot, amestecând continuu.
Lăsaţi-o să clocotească 2-3 minute, potriviţi de sare, adăugaţi scoicile nescoase din valve şi serviţi, presărânci deasupra piper proaspăt măcinat.
Clam Chowder
Poftă bună!
Incoming search terms:
- clam chowder reteta