Clatite mexicane
Printeaza
- un piept de pui mare dezosat sau carne de vita
- doi ardei graşi
- o cutie de porumb fiert
- o cutie de ciuperci tăiate
- o ceapă
- condimente (sare, piper, boia de ardei dulce şi iute)
- o lingură de pastă de tomate
- 5 linguri de caşcaval ras
- 3 linguri de ulei
- 20 de clătite gata pregătite
pentru garnitură:
- diferite salate sau morcovi dulci
Mod de preparare:
Se fac clătitele din apă, sare, făină şi un ou. Este nevoie de 22 de clătite. Pentru umplutură se toacă imai întâi carnea de pui sau de vită împreună cu ceapa. Intr-o tigaie mare se pun la călit ardeii, ciupercile, (porumbul fiert, toate uşor condimentate.
Se adaugă la sfârşit pasta de tomate. După ce compoziţia s-a răcit, se umplu clătitele şi se lasă în tava de cuptor, apoi se presară caşcaval şi se lasă zece minute. Se servesc alături de garnituri din salate sau sote de morcovi dulci.
Poftă bună!