Coaste de porc tex-mex
PrinteazaCoaste de porc tex-mex din: coaste de porc, ulei, usturoi, ceapa, ketchup, apa, otet de mere, zahar brun, boia iute, oregano, sos worcestershire, chimen, boabe de mustar, sare.
- 1,5 kg coaste de porc (bine impanate cu carne )
sos:
- 1 lingura ulei
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 1/3 cana ceapa tocata
- 3/4 cana ketchup
- 1/3 cana apa
- 2 linguri otet de mere
- 4 lingurite zahar brun
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita sos Worcestershire
- 1 lingurita amestec de chimen si boabe de mustar, totul macinat
- 1/4 lingurita sare proaspat rasnita
Mod de preparare:
Curăţaţi grăsimea în exces de pe coaste, împărţiţi coastele în 4-6 bucăţi (porţii). Puneţi-le pe foc, în apă rece, lăsaţi să dea în clocot, apoi jupuiţi pieliţele.
Preparaţi sosul. Incingeţi uleiul într-o tigăiţă, 1a, foc mediu. Prăjiţi uşor ceapa, cu usturoiul, amestecând frecvent, până când ceapa devine transparentă. Adăugaţi ketchupul, apa, oţetul, zahărul, boiaua, oregano, sosul Worcestershire, chimenul, muştarul şi sarea.
Lăsaţi să dea în clocot, reduceţi focul la minimum şi mai lăsaţi să fiarbă 3 min. Turnaţi sosul peste bucăţile de coastă, acoperindu-le bine. Băgaţi totul în frigider, răsuciţi coastele ocazional. Lăsaţi să stea la marinat cel puţin 4 ore.
Scoateţi coastele din marinată, frigeţi-le pe grătar, ungându-le periodic cu sos. Serviţi cu garnitura preferată şi sos de la marinare.
Coaste de porc tex-mex
Pofta buna!