Cod in sos de cocos
PrinteazaCod in sos de cocos din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei, file de cod, rosii cherry, curcuma, coriandru, lapte de cocos.
- 2 cepe verzi
- 4 catei de usturoi
- 4 cm ghimbir proaspat
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei
- 4 bucati file de cod (a 150 g)
- 4 fire rosii cherry
- 1/2 lingurita curcuma
- 1 lingurita coriandru macinat
- 200 ml lapte de cocos
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se toaca. Ghimbirul se decojeste si se toaca. Se taie fasii pulpa de ardei iute.
Se incinge uleiul itnr-o tigaie si se prajeste peste pe ambele fete. Se adauga rosiile. Se scot toate din tigaie si se pastreaza la cald, pe farfurii preincalzite.
Se aşază în tigaie ceapa, usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute, se prăjesc, se adaugă condimentele şi după 1/2 min. se stinge cu lapte de cocos.
Se dă în clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să mai fiarbă la foc moale 1 min. Se sărează sosul şi se toarnă peste peşte. Se serveşte cu orez.
Cod in sos de cocos
Pofta buna!