Colac impletit

Printeaza

Colac impletit din: faina, apa, drojdie, sare, zahar maia.

Ingrediente:Colac impletit

  • 1 kg făină albă
  • 500 ml apă
  • 15- 20 g drojdie
  • 1 linguriţă sare
  • 10 g zahăr
  • 150 g maia veche (sau o cantitate dublă de drojdie)

 

 

Mod de preparare:

Intr-un vas încălzit pui jumătate din cantitatea de făină şi drojdia înmuiată în apă călduţă, maiaua veche (sau mai multă drojdie) şi 1/3 cană cu apă. Presari plămădeala cu făină, acoperi vasul cu o cârpă uscată şi laşi la dospit 1-1/2 – 2 ore.

După ce plămădeala a dospit, adaugi restul făinii şi apa călduţă, în care ai dizolvat 2 linguri cu zahăr şi linguriţa cu sare. Frămânţi din nou aluatul până ţi se desprinde de pe mâini. Laşi să crească acoperit cu o cârpă uscată circa 30 minute, după care îl răstorni pe o planşetă presărată cu făină şi-l împărţi în circa 20 de bucăţi.

Fiecare bucată de aluat o răsuceşti în palme până vei obţine un sul de circa 35 cm. Uneşti la un capăt câte trei bucăţi şi le împleteşti. Le aşezi într-o tavă rotundă, unsă cu ulei şi le mai laşi la dospit circa 25-30 minute.

După ce au crescut, ungi colacii cu apă amestecată cu puţină făină şi dai la cuptor pentru 20-25 minute. Când colacii s-au copt şi sunt fierbinţi încă îi ungi cu apă îndulcită ca să strălucească frumos.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • colaci impletiti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.