Colac moldovenesc

Printeaza

Colac moldovenesc din: faina, oua, unt, ulei, zahar, drojdie, lapte, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, esenta de rom, nuca macinata, coaja de portocala, mac, branza dulce, stafide, galbenusuri.

Retete_RestauranteDeLux.ro_1

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 50 ml ulei
  • 8 linguri zahar
  • 50 g drojdie
  • 450 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 fiola esenta de rom

Ingrediente pentru umplutura de nuca:

  • 350 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml lapte dulce

Ingrediente pentru umplutura de mac:

  • 300 g mac
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml lapte dulce

Ingrediente pentru umplutura de branza dulce:

  • 500 g branza dulce
  • 200 g stafide
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 galbenusuri pentru uns colacii

Mod de preparare:

Inmoi drojdia in 100 ml lapte caldut si o amesteci cu 1-2 lingurite zahar. Lasi la dospit 10-15 minute, dupa care torni maiaua peste faina.

Adaugi ouale batute, zaharul, mirodeniile si laptele caldut. Amesteci bine pana obtii un aluat.

Pui untul si uleiul si mai framanti 30 de minute, apoi lasi aluatul la crescut.

Prepari umpluturile in trei boluri diferite, amestecand ingredientele de la fiecare umplutura in parte.

Dupa ce aluatul a crescut, il imparti in 6 bucati. Intinzi fiecare bucata si le umpli cu crema diferita.

Impletesti cate 3 bucati pentru fiecare colac.

Pui colacii in forme, ii ungi cu galbenus si ii dai ia cuptor.

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Colacei cu vanilie si cacao

Colacei cu vanilie si cacao din: drojdie, lapte, oua, zahar, faina, unt, cacao, vanilie. Ingrediente: 60 g drojdie 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 1 linguriţă sare vanilie şi coajă rasă de lămâie 3 albuşuri 300 g zahăr 1 kg făină 200 g unt 2-3 linguri cacao   Mod de preparare: Se face o maia: se […]

 

Colaci gustosi

Colaci gustosi

Colaci gustosi din: faina, lapte, oua, drojdie, margarina, zahar, vanilie. Ingrediente: 650 g făină 1,5 pahar lapte 2 ouă 2 linguri margarină 2 linguri zahăr 2 g vanilie sare 10 g drojdie   Mod de preparare: Se amestecă 150 ml lapte (la temperatura camerei) cu drojdia, zahărul şi sarea, apoi se adaugă 325 g făină, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.