Conopida cu pesmet
PrinteazaConopida cu pesmet din: conopida, telemea, oua, faina, smantana, pesmet, marar, unt, sare, piper.
- 1 conopida mare
- 100 g telemea
- 2 oua
- 1 lingura faina
- 150 ml smantana
- 150 g pesmet
- 1 legatura marar
- 150 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi conopida şi desfa- ceţi-o în bucheţele. Puneţi-o la fiert în apă sărată. Fierbeti-o 10 minute şi scurgeţi-o într-o strecurătoare. Radeţi telemeaua şi amestecaţi-o cu ouăle bătute, cu făina, smântână, mărarul tăiat mărunt, sare şi piper, după gust.
Ungeţi o tavă cu unt şi Tapetati-o cu pesmet. Puneţi în tavă conopida şi deasupra ei turnaţi amestecul din telemea, smântână, ouă. Nivelaţi cu ajutorul unei linguri şi deasupra puneţi iar un strat de pesmet. Din loc în loc, aşezaţi peste pesmet cubuleţe de unt.
Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cel puţin 30 de minute, sau până când mâncarea este rumenită uniform.
Conopida cu pesmet
Pofta buna!