Conopida cu verdeata la cuptor
PrinteazaConopida cu verdeata la cuptor din: conopida, cartofi, ulei, pesmet, patrunjel, marar, sare, piper.
- 1 conopida de marime potrivita
- 6 cartofi
- ulei
- 3 linguri pesmet
- patrunjel
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Conopida se desface bucheţele şi se pune la fiert pentru 15 min, în apă cu sare. Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se tăie felii. Se unge o tavă cu ulei şi se pun cartofii şi conopida în straturi, având grijă ca ultimul strat să fie de conopidă.
Intre straturi se pune sare şi piper. Deasupra ultimului strat de conopidă se pune pesmetul şi verdeaţa tocată. Se dă la cuptor pentru 15 minute.
Se serveşte atât caldă, cât şi rece, cu salata.
Pofta buna!