Conopida pane

Printeaza

 Conopida pane

Ingrediente:Conopida pane

  • 1 conopidă potrivită
  • 3 ouă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • făină
  • sare
  • piper
  • ulei
  • câteva frunze de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Fierbi conopida în apă cu sare timp de 10-15 minute. Intre timp, baţi ouăle, le amesteci cu 2-3 linguri de făină, potriveşti de sare şi piper şi o laşi deoparte. Scoţi conopida fiartă, o laşi puţin să se răcească şi o desfaci în bucheţele, dar păstrezi unul pentru ornat.

Treci apoi fiecare bucheţel de conopidă prin compoziţia de ouă şi-l prăjeşti în uleiul încins. După ce le-ai prăjit pe toate, cureţi usturoiul, îl pisezi şi faci un mujdei.

Aşezi conopida pe un platou, pui în mijloc bucheţelul fiert şi îi dai culoare cu câteva frunze de pătrunjel. La masă aduci conopida pane caldă, cu mujdeiul de usturoi alături.

Conopida pane

Conopida pane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.