Conopida prajita

Printeaza

Conopida prajita din: conopida, ulei de masline, lamai, chimen, boia de ardei dulce, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 1 conopida mare
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 lamai
  • 1 lingura chimen macinat
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în clocot.

Fierbeti-le 4-5 minute, apoi scoateti-le din apă, scurgeti-le şi ştergeţi-le cu şerveţele absorbante.

Puneţi bucheţelele de conopidă într-un castron şi stropiţi-le cu jumătate din cantitatea de ulei, amestecaţi-le bine, astfel încât să fie bine unse.

Presărati-le cu chimen, boia, sare şi piper şi amestecaţi din nou. Incingeţi într-o tigaie mare uleiul rămas şi puneţi bucheţelele de conopidă.

Prăjiţi-le la foc mic spre potrivit până când se înmoaie şi se rumenesc frumos pe toate părţile. Se serveşte ca atare sau ca garnitură la diverse preparate din carne.

Conopida prajita

Conopida_prajita

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.