Conopida prajita
PrinteazaConopida prajita din: conopida, ulei de masline, lamai, chimen, boia de ardei dulce, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 conopida mare
- 100 ml ulei de masline
- 2 lamai
- 1 lingura chimen macinat
- 1 lingura boia de ardei dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în clocot.
Fierbeti-le 4-5 minute, apoi scoateti-le din apă, scurgeti-le şi ştergeţi-le cu şerveţele absorbante.
Puneţi bucheţelele de conopidă într-un castron şi stropiţi-le cu jumătate din cantitatea de ulei, amestecaţi-le bine, astfel încât să fie bine unse.
Presărati-le cu chimen, boia, sare şi piper şi amestecaţi din nou. Incingeţi într-o tigaie mare uleiul rămas şi puneţi bucheţelele de conopidă.
Prăjiţi-le la foc mic spre potrivit până când se înmoaie şi se rumenesc frumos pe toate părţile. Se serveşte ca atare sau ca garnitură la diverse preparate din carne.
Conopida prajita
Pofta buna!