Corabioare umplute
PrinteazaO reteta delicioasa de corabioare cu: cartofi, slanina afumata, kaizer, sunca, ceapa verde, suc de rosii, cascaval, unt, ardei iute, sare, piper.
Ingrediente:
- 12 cartofi noi mai măricei
- 50g slăninuţă afumată
- 200 g kaizer
- 200 g şuncă presată
- 2 fire de ceapă verde
- 3-4 linguri cu suc de roşii
- 100 g caşcaval ras
- 1 linguriţă cu unt
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi fierbe-iîn apă cu sare, dar nu foarte mult. Taie-i pe jumătate şi scoate-le cu grijă miezul. Separat, căleşte ceapa tocată împreună cu slăninuţa tăiată mărunt. Adaugă şunca şi kaizerul tăiate cubuleţe mici.
Pune miezul de cartofi, ardeiul iute tocat şi sucul de roşii. Potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă pe foc să mai dea în câteva clocote. Cu acest amestec umple cartofii. Aşază-i într-o tavă unsă cu unt şi lasă-i la cuptor 15 minute. Spre final, presară deasupra caşcaval.
Pofta buna!
Arata bine!