Cordon bleu de pui
PrinteazaCordon bleu de pui din: piept de pui, cascaval, sare, piper, cimbru, usturoi, patrunjel, oua, unt, morcovi, ulei, mustar cu hrean si pesmet.
- 600 g piept de pui
- 10-12 felii cascaval
- sare
- piper negru macinat
- cimbru uscat si verde
- 4-6 catei usturoi
- patrunjel
- 6 oua
- 100 g unt
- 8 morcovi
- ulei pentru prajit
- o lingura mustar cu hrean
- 400 g pesmet
Mod de preparare:
Se portionează bucăţile de pui, se bat cu ciocanul de şniţele si se taie. Se condimentează cu cimbru, sare si piper. Se curăţă usturoiul si se pisează, se adaugă pătrunjelul si untul si se ung bucăţile de carne, se lipesc feliile de caşcaval, tăiate în aceeaşi formă şi se trec prin pesmet. Se lasă maximum 60 de minute la rece.
Se bat între timp ouăle cu sare şi piper, se adaugă muşta-rul şi se trece carnea cu caşcaval prin ou, pesmet, ou, apoi se prăjesc.
Se pregătesc morcovii, se rad pe răzătoarea mare si se călesc în unt. Cordon bleu se serveşte împreună cu morcovii sotati.
Cordon bleu de pui
Pofta buna!