Cornulete cu merisoare
PrinteazaCornulete cu merisoare din: merisoare, unt, zahar, vanilat, zahar, galbenusuri, faina, migdale si zahar pudra.
- 50 g merisoare uscate
- 200 g unt moale
- 3 plicuri zahar vanilat
- 70 g zahar
- 2 galbenusuri
- 280 g faina
- 100 g migdale macinate
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
merişoarele mărunt cu un cuţit. Amesteci untul cu zahărul vanilat şi cu zahărul, apoi adaugi, pe rând, gălbenuşurile, apoi făina, amestecată înainte cu migdalele şi frămânţi. Pui şi merişoarele, frămânţi, apoi împărţi aluatul în 3 suluri pe care le înfăşori în folie şi le dai 30 de minute la rece.
Tai fiecare sul în circa 15 felii, dai formă de cornuleţ, le aşezi în tavă (pe hârtie de copt) şi le dai la cuptor, la foc mediu pentru 10-12 minute. Când sunt gata, le laşi să se răcească şi le presari cu zahăr pudră.
Cornulete cu merisoare
Poftă bună!
Vreau sa incerc si eu cornuletele astea