Amestecaţi laptele cald cu drojdia, puţin zahăr şi 1 lingură făină şi lăsaţi maiaua să crească.
Frecaţi zahărul cu untul şi ouălele pana la omogenizare. Adaugati maiaua şi amestecaţi bine, apoi adăugaţi romul, vanilia şi făina.
Frământaţi câteva minute aluatul, lăsaţi la dospit, acoperit, în loc cald. Intindeţi 3 foi rotunde. Pentru umplutură, amestecaţi nucile cu zahărul sau gem.
Puneţi umplutură pe fiecare bucată de aluat şi rulaţi cornuleţe.
Puneţi cornuleţele astfel formate, unul lângă altul, într-o tavă rotundă, unsă şi tapetată şi lăsaţi la crescut cel puţin o jumătate de oră. Ungeţi cu ou bătut şi presăraţi susan.
Coaceţi-le la foc potrivit. Cornuleţele se vor lipi între ele şi veţi avea un înlocuitor pentru tradiţionalul cozonac.
Melci cu nucă gem acrişor şi susan: faina, unt, iaurt, ou, zahar, drojdie, lapte sare, lamaie, gem de visine, nuci, seminte de susan. Ingrediente aluat: 500 g făină 50 g unt light (plus 1 lingură de unt topit pentru uns foaia de aluat înainte de a întinde umplutura deasupra ei) 100 ml iaurt 1 ou […]
Batoane raw vegane cu susan din: seminte de susan, fulgi de nuca de cocos, fulgi de ovaz, miere, ulei de cocos, sare. Ingrediente: 2 căni seminţe de susan 1/2 cană fulgi de nucă de cocos 1/2 cană fulgi de ovăz 1/2 cană pastă de susan (tahini) 1/3 cană miere 1/4 cană ulei de cocos presat […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.