Cornuri cu lapte şi verdeaţă
PrinteazaO reteta delicioasa de cornuri cu: faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua, unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii, smantana.
- 600 g făină
- 260 ml lapte dulce
- 20 g drojdie
- o linguriţă de sare
- 3 ouă
- 150 g unt
- o legătură de pătrunjel
- 4 căţei de usturoi
- 300 g brânză telemea
- 100 g caşcaval
- piper
- roşii
- smântână
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în 250 ml lapte călduţ, apoi se adaugă sarea, piper după gust şi 50 g unt topit.
Se adaugă două ouă şi un albuş, se amestecă bine cu un tel şi se toarnă peste făina cernută. Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie dreptunghiuri şi se mai lasă cinci minute să crească. Brânza telemea se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari împreună cu caşcavalul şi se amestecă cu puţin piper.
Se pune compoziţia pe o parte a fiecărui dreptunghi, se rulează cu grijă, să nu iasă umplutura, şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se crestează la mijloc, se pune deasupra un amestec din unt frecat cu usturoi pisat, sare, piper şi pătrunjel tocat, se ung cu gălbenuşul şi laptele rămas şi se coc la foc potrivit până devin aurii.
Cornuri cu lapte şi verdeaţă
Pofta buna!