Cornuri cu mere si miere

Printeaza

Cornuri cu mere si miere din: faina, lapte, drojdie, miere, margarina, ou, mere, zahar, scortisoara si miere.

Ingrediente:Cornuri_cu_mere_si_miere

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri miere
  • 25 g margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 3 mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de scortisoara
  • 50 g miere

 

Mod de preparare:

Dizolvi pliculeţul de drojdie în 2-3 linguri de lapte cald. Mierea şi margarina le dizolvi în restul de lapte cald. Adaugi făina şi frămânţi până obţii un aluat moale şi nelipicios. Laşi aluatul să crească la căldură, până îşi dublează volumul.

Impărţi apoi aluatul în două şi întinzi cu sucitorul două foi rotunde, nu foarte groase. împărţi apoi foaia şi o tai cu cuţitul mai întâi în patru, apoi în şase şi, la final, în opt.

Pentru umplutură, razi trei mere, adaugi două linguri de zahăr şi un praf de scorţişoară, apoi le căleşti pe foc aproximativ 5 minute. Pui câte o lingură de umplutură pe fiecare triunghi rezultat. Rulezi cornurile, le pui în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu margarină şi le laşi să mai crească aproximativ 1/2 oră.

După ce au crescut cornurile, baţi oul cu 2 linguri de lapte şi ungi cornurile deasupra cu acest amestec. Introduci apoi tava în cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc. După ce scoţi cornurile, le ungi cu puţină miere. Sunt foarte bune atât calde, cât si reci.

Cornuri cu mere si miere

Cornuri_cu_mere_si_miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.