Coroana de ciocolata
PrinteazaCoroana de ciocolata din: faina, zahar, zahar brun, miere, unt, migdale, nuci, vin, apa, ciocolata, fructe zaharisite, boabe de piper, scortisoara, cuisoare, anason stelat, nucsoara, bicarbonat, coaja de portocala, unt si sare.
- 1250 g faina
- 100 g zahar
- 50 g zahar brun
- 150 g miere
- 3 linguri unt
- 200 g migdale
- 100 g nuci
- 100 ml vin
- 100 ml apa
- 100 g ciocolata
- 100 g fructe zaharisite
- 1 lingurita boabe piper negru
- 1 lingurita scortisoara
- 3 cuisoare
- 2 seminte de anason stelat
- un varf de cutit de nucsoara
- 1 lingurita bicarbonat
- coaja de portocala
- 3 linguri cacao
- 20 g unt (pentru uns tava)
- un varf cutit de sare
Mod de preparare:
Măruntiţi migdalele şi nucile. Pisaţi împreună cuişoarele, piperul, anasonul şi adăugaţi coaja de portocală. Radeţi fin ciocolata, amestecaţi-o cu 2 linguri zahăr, apoi puneţi amestecul la frigider. Fierbeţi vinul cu apa. într-un castron amestecaţi mierea cu untul apoi adăugaţi vinul fiert cu apa (la temperatura camerei) până obţineţi un sirop fluid.
Incorporaţi în sirop cele 2 tipuri de zahăr, mirodeniile, coaja de portocală, scorţişoara, nucşoara şi sarea. Adăugaţi făina în care aţi amestecat bicarbonatul apoi nucile, migdalele şi fructele zaharisite. Ungeţi cu unt o formă rotundă apoi pulverizaţi interiorul tăvii cu cacao. Turnaţi compoziţia în tavă şi ţineţi la cuptor timp de 50 minute.
Coroana de ciocolata
Pofta buna!