Coroana de orez
PrinteazaCoroana de orez
- 1 cană de orez
- 2 căni de supă
- 100 g caşcaval ras
- 1 fir de ceapă verde
- 1 cutie de ciuperci
- 2-3 linguri bulion
- 1 legătură pătrunjel
- 1 morcov
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti orezul în ulei câteva minute, apoi adaugi supa şi-l laşi să fiarbă. După ce a fiert presari caşcavalul ras, amesteci şi-i dai orezului o formă punându-l într-o cratiţă în care ai pus o cană în mijloc, îl răstorni apoi pe un platou şi umpli golul din mijloc cu ciuperci pregătite astfel:
Căleşti o ceapă verde tăiată mărunt şi răstorni peste ea ciupercile tocate şi morcovul tăiat rondele. După ce s-au călit, pui bulionul, potriveşti de sare şi piper.
Presari deasupra orezului pătrunjel şi ornezi cu sos de roşii (preparat dintr-o lingură de bulion, o linguriţă rasă de zahăr, sare şi piper după gust).
Coroana de orez
Pofta buna!