Chiftele de legume cu branză din: branza telemea, fasole verde, dovlecei, oua, faina, sare, piper, ierburi de provence. Ingrediente: 100 g brânză telemea 100 g fasole verde tăiată 100 g dovlecei tăiaţi cubuleţe 3 ouă 100 g făină sare piper 1 linguriţă de ierburi de Provence Mod de preparare: Cureți legumele și le speli. […]
Costita dulce-acrisoara cu sos de soia
PrinteazaCostita dulce-acrisoara cu sos de soia din: costiţă, zahăr, ulei de arahide, oţet, sos de soia, ceapă verde chinezească, sare, ghimbir, vin, amidon, glutanat de sodiu, piper.
Ingrediente:
- 500 g costiţă
- 3 linguri zahăr
- 2 ceşti ulei de arahide
- 1 lingură oţet
- 1 lingură de sos soiu
- 2 linguriţe ceapă verde chinezească tocată
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă ghimbir tocat
- 1 lingură vin
- 2 linguriţe amidon
- 1/3 linguriţă glutanat de sodiu
- piper
Mod de preparare:
taie costiţa bucăţi şi se amestecă cu sosul de soia (două treimi de lingură), sare (un sfert de lingură), vin (o jumătate de lingură), puţin glutanat de sodiu, piper şi amidon (două linguri diluate cu două părţi de apă).
marinează costiţa cu acest amestec pentru două ore.
amestecă acest sos cu ceea ce a mai rămas din sosul de soia, sare, glutamat de sodiu, vin, amidon, ceapă, ghimbir, diluate cu cinci – şase linguri de apă.
încinge o tigaie, apoi se adaugă uleiul de arahide şi, după ce s-a încins bine, se adaugă costiţa marinată.
prăjeşte bine, apoi se scurge uleiul, se goleşte tigaia, lăsând doar o lingura-două de ulei, se adaugă sosul obţinut anterior, după ce uleiul s-a încins, dar nu înainte de a-l amesteca bine.
După ce se îngroaşă, se adaugă costiţa, care se dă prin acest sos (până când, sosul se ataşază de came).
serveşte imediat.
Pofta buna!
Cocktail Dirty Martini din: gin, vermut, suc de masline, masline. Un cocktail usor de pregatit pe care il puteti pastra la rece, gata sa fie servit in orice moment! Ingrediente: 300 ml gin 60 ml vermut 25 ml suc de masline (mix de sare, otet si apa in care se tin maslinele si care […]