Costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi din: purcel de lapte, cimbrisor, unt, mirodenii, cartofi, lapte, cimbrisor, usturoi, morcov, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper macinat.
pentru costiţe:
- 1 purcel de lapte
- 8 rămurele de cimbrişor
- 2 linguri de unt
- 1/2 linguriţă de mirodenii mixte (cumino, curcuma, curry, piper negru şi piper roşu) sare
pentru budincă:
- 1 kg cartofi
- 2,5 dl lapte
- 2,5 dl caimac proaspăt sau smântână
- 4 rămurele de cimbrişor
- 1 căţel de usturoi
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 4 petale de roşii deshidratate
- 4 frunze de pătrunjel
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i rondele foarte subţiri, puneţi-i într-un castronel cu laptele, smântână, usturoiul curăţat şi tocat şi cu cimbrişorul. Lăsaţi să se odihnească vreo câteva ore; scoateţi apoi cartofii şi aşezaţi-i într-o tavă tapetată cu hârtie de cuptor (patul format va trebui să aibă o grosime de aproximativ trei degete).
Strecuraţi laptele şi smântână, potriviţi de sare şi de piper şi turnaţi lichidul peste cartofi. Puneţi totul în cuptorul încins în prealabil la 180°C, circa 40 de minute, până când budinca va fi făcută şi uşor rumenită pe deasupra.
Tăiaţi morcovul şi dovlecelul, păstrând deoparte câteva bucăţi ovale; fierbeţi-le la abur şi căliţi-le în tigaie cu puţin ulei. Cu un cuţit, curăţaţi carnea de pe costiţe, apoi preparaţi pe frigare partea de carne întreagă a şirei.
Săraţi, presăraţi un praf de mirodenii, apoi lăsaţi deoparte 5 minute, într-un loc cald. La final, tăiaţi-o. într-o tigăiţă, încălziţi două linguri de unt până devine sticlos, împreună cu patru rămurele de cimbrişor, apoi lăsaţi-l deoparte câteva clipe.
Tăiaţi budinca cu o formă rotundă de biscuiţi, formând astfel patru turnuleţe. Aşezaţi alături coastele şi asezonaţi-ler cu untul aromatizat. Garnisiţi cu legumele călite, cimbrişorul rămas, „petalele” de roşii şi pătrunjelul.
Costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi
Pofta bună!