Costite de miel cu linte si sos de leurda
PrinteazaO reteta de Costite de miel cu linte si sos de leurda din: ulei de rapita, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunze de dafin, linte, supa de pui, costite de miel, unt, mustar, leurda, ulei de masline si suc de lime.
- 1 lingura ulei de rapita sau ulei vegetal
- 1 morcov, tocat marunt
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 tija de telina Apio, tocata marunt
- 1 fir de cimbru
- 1 frunze de dafin
- 200 g linte
- 500 g supa de pui
- 2 siruri costite de miel (de aproximativ 320 g), curatate de grasime
- 1 cub de unt
- 1 lingurita de mustar iute
pentru sos:
- 50 g leurda
- 150 ml ulei de masline
- suc de la 1/2 lime
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă. Se adaugă morcovul, ceapa, ţelina Apio, cimbrul, frunza de dafin şi se prăjesc la foc moderat 10 minute, până se înmoaie. Se adaugă lintea şi se prăjeşte unu-două minute. Se toarnă supa şi se fierbe, fără capac, 20-25 de minute până ce lintea s-a făcut şi cea mai mare parte a lichidului a fost absorbită.
Intre timp, se pregăteşte mielul. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pune carnea într-o tavă, se asezonează şi se coace 15-20 de minute (pentru „în sânge” spre „mediu”) sau 25 minute (pentru „bine făcut”). Se lasă să se odihnească cinci minute, apoi se taie costiţele.
Cât mielul se odihneşte, se face sosul. Se pune leurda într-un robot de bucătărie şi, pe măsură ce se mixează, se toarnă uleiul în jet subţire, până se obţine o consistenţă de pesto. Se adaugă suc de lămâie, după gust, şi se asezonează.
Se adaugă peste linte untul, muştarul şi zeama lăsată de friptură; se asezonează. Se pune lintea în farfurii călduţe, se adaugă costiţele şi se stropeşte totul cu sos.
Costite de miel cu linte si sos de leurda
Pofta buna!