Costite umplute

Printeaza

Costite umplute din: costite de porc, vin alb, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, carne tocata, ficatei de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcov, mar, oua, patrunjel, marar, sare, piper, carnati afumat, vin, supa de carne si cimbru.

Ingrediente:

  • 1 bucata costite de porc netaiate

pentru sosul marinat:

  • 1 pahar vin alb
  • 3 linguri ulei
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • cimbru uscat
  • rozmarin
  • sare
  • piper

pentru umplutura:

  • 400 g carne tocata (amestec vita cu porc)
  • 200 g ficatei de pui
  • 2 linguri ulei
  • 2 felii de paine
  • 2 cepe potrivite
  • 1 telina potrivita
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 mar verde
  • 3 oua
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper

pentru garnitura:

  • 300 g carnati afumati
  • 150 ml vin alb
  • 100 ml supa de carne strecurata
  • 3-4 mere
  • 2 cartofi
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Costite umplute:

Amesteci vinul, uleiul, us­turoiul zdrobit, cimbru, roz­marin, sare şi piper, după gust, apoi freci costiţele cu această compoziţie şi le laşi la rece câteva ore.

Intre timp, căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine în­cins, împreună cu ţelina, mor­covul şi cartofii tăiaţi cubule­ţe.

Laşi până se înmoaie, dai să se răcorească, după ca­re le amesteci cu carnea to­cată, ficăţeii tăiaţi mărunt, un măr ras, ouăle, pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt, sare şi piper, după gust.

Ungi o tavă mare ro­tundă cu ulei, aşezi un pat cu felii de cartofi, aşezi deasu­pra, în picioare, costiţele de porc sub formă de coroniţă şi coşi cu aţă.

Umpli coroniţa cu compoziţia de ficat. Aşezi alături cârnaţi şi mere tăia­te bucăţi, torni supa, vinul şi condimentezi, după gust, cu cimbru, sare şi piper.

Introduci tava în cup­torul bine încins şi laşi circa o oră şi 10 minute, la foc potri­vit.

Cu 10 minute înainte să fie gata, pui deasupra coroniţei feliile de pâine tăiate cubu­leţe.

Mai adaugi câte puţină supă până când totul este frumos rumenit.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • costita de porc umpluta de pasti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.