Cosulet de ceapa verde
PrinteazaO reteta delicioasa de cosulet de ceapa verde din: piept de pui, cartof, morcovi, patrunjel, castraveti murati, ou, mustar, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, paine, ceapa verde si sticksuri.
- 1/2 piept de pui
- 1 cartof
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 2-3 castraveti murati
- 1 ou
- 2 lingurite cu mustar
- 1 lingurita cu zeama de lamaie
- ulei
- sare
- piper
pentru un cosulet:
- 1 felie groasa de paine
- 1 legatura de ceapa verde
- cateva sticksuri
Mod de preparare:
Pune la fiert, in vase separate, carnea de pui, cartoful si radacina de patrunjel. Scoate carnea si legumele si taie-le cubulete. într-un castron, freacă gălbenuşul cu muştar şi zeamă de lămâie. Adaugă treptat ulei până obţii cantitatea de maioneză dorită.
Amestecă legumele, castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe, carnea şi maioneza. Potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă la rece. Din felia de pâine, decupează un rotund, înfige pe margine, din loc în loc, câteva sticksuri şi trece printre ele fire de ceapă verde. Umple coşuleţul cu salată.
Cosulet de ceapa verde
Pofta buna!