Coşuleţe cu ardei şi mazăre

Printeaza

Cosulete cu ardei si mazare din: paste tagliatele, unt, mazare, sare grunjoasa, crema de branza, ardei capia, zahar si patrunjel.

După ce aţi copt ardeii, aşezaţi-i pe un platou presărat cu sare grunjooasă. Pe deasupra puneţi tot sare şi lăsaţi-i maximum 15 minute, cât să-şi lase zeama.

Astfel, coaja  se va îndepărta mai uşor. Sucul pe care îl lasă ardeii este un ingredient foarte bun pentru sosurri şi marinate.

Asa că, după ce au fost curăţaţi, se lasă la scurs şi sucul se foloseşte. Ardeii graşi se pot coace şi în cuptor, dacă se înfăşoară în hârtie de ccopt.

Se îndepărtează coaja mult mai uşor decât dacă ar fi copţi pe jar şi în plus rămân cărnoşi.

Ingrediente:

  • 300 g paste tagliatele
  • 100 g unt
  • 300 g mazare
  • sare grunjoasa
  • 250 g crema de branza
  • 4 ardei capia
  • o lingura zahar
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă cu o linguriţă de sare grunjoasă. Mazărea se scoate din borcan şi se trece prin jet de apă călduţă.

Se lasă în sită să se scurgă. Separat, se topeşte untul, se adaugă mazărea, sarea şi zahărul. Se lasă să se înăbuşe câteva minute.

Se ia de pe foc şi se amestecă cu o jumătate din cantitatea de brânză. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se lasă să se răcorească.

Se tapetează formele cu unt şi sare grunjoasă, se pun pastele pe margine, se toarnă compoziţia de mazăre, se acoperă cu felii de ardei şi se bagă în cuptor.

Coşuleţele se  servesc ornate cu felii de ardei şi restul de cremă de brânză.

 

Coşuleţe cu ardei şi mazăre

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.