Coşuleţe cu spanac si nucşoară
PrinteazaCoşuleţe cu spanac si nucşoară din: aluat, spanac, ceapa, unt, morcos, pastarnac, cascaval, ou, susan, sare.
- 2 pachete aluat pentru foitaj
- 500 g spanac congelat
- 2 cepe
- 1 lingura unt
- 1 morcov sau radacina de pastrnac
- 1/2 lingurita pastarnac
- 100 g cascaval
- 1 ou
- 4 linguri susan
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi morcovul. Tai ceapa mărunt şi dai morcovul pe răzătoarea fină. Le căleşti puţin, în untul topit, până se înmoaie ceapa şi devine transparentă. Adaugi spanacul si continui sa le amesteci, pana scad.
Cand s-au racit, incorporezi 3 linguri susan, cascavalul, nucsoara si sare dupa gust. Intinzi aluatul pe masă şi tai 12 rondele cu ajutorul unui pahar.
Din aluatul rămas, tai fâşii late de 5-6 cm, pe care le pui pe circumferinţa rondelelor şi presezi uşor, ca să obţii coşuleţele. Le umpli cu pasta de spanac şi le ungi cu ou bătut, apoi presari susanul rămas peste umplutură.
Coci coşuleţele în cuptorul preîncălzit, la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu alte 10-15 minute. Le serveşti ca aperitiv cald sau rece.
Coşuleţe cu spanac si nucşoară
Pofta buna!