Coşuleţe cu fructe uscate

Printeaza

Cosulete cu fructe uscate din: aluat de foitaj, curmale, amestec de nuci, smochine uscate, stafide, lamaie, portocale, lapte, oua, zahar tos, zahar vanilat, unt si scortisoara.

Ingrediente:

  • un pachet aluat de foitaj
  • 200 g curmale
  • 200 g amestec de nuci
  • 100 g smochine uscate
  • 225 g stafide
  • o lămâie
  • o portocală
  • 250 ml vin alb dulce
  • 200 ml lapte dulce
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • zahăr vanilinat
  • unt
  • scorţişoara

 

Mod de preparare:

lntr-o oală se pun smochinele tocate mărunt, curmalele curăţate de sâmburi şi tăiate cubuleţe şi stafidele. Se presară amestecul de nuci tocate mărunt, sucul şi coaja rasă de lămâie şi portocală. Se toarnă vinul alb şi laptele dulce, se presară zahărul tos şi se pune totul pe foc.

Se fierbe totul la foc mic până se înmoaie fructele şi lichidul s-a evaporat, se lasă să se răcească complet, apoi se adaugă ouăle mixate.

Se presară două pliculeţe de zahăr vanilinat şi se amesteci bine cu o lingură, ca să se încorporeze toate ingredientele.

Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se taie fâşii Ifte de zece centimetri, apoi pătrate potrivit de mari.

Se unge cu unt o tavă de b ioşe, se pun pătratele în fiecare formă, se înţeapă din loc în loc cu dinţi unei furculiţe şi se pune umplutira în mijloc.

Se introduc în cuptorul ncins şi se coc la foc mediu spre iutepână ce foitajul a crescut suficient.

Coşuleţe cu fructe uscate

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.