Cosulete cu fructe
PrinteazaO reteta de cosulete cu fructe din: albusuri, zahar praf, esenta de vanilie, faina, unt, oua, zahar, lamaie, frisca si capsune.
- 7 albusuri
- 300 g zahar praf
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 g faina
crema:
- 200 g unt
- 4 oua
- 300 g zahar
- 2 lamaie
- 300 ml frisca
- 500 g capsune
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile spumă, adăugând treptat zahărul. Adăugaţi vanilia şi făina, omogenizaţi şi lăsaţi compoziţia în repaus 10 minute. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt şi puneţi peste aceasta rondele din compoziţia obţinută. Rondelele trebuie să aibă diametrul de 10 -12cm şi trebuie să fie subţiri. Coaceţi-le câteva minute la foc potrivit şi desprindeţi-le apoi de pe hârtia de copt cu un cuţit.
Cât sunt fierbinţi încă puneţi-le peste un castron cu diametru mai mic decât ele şi apăsaţi-le pentru a lua forma rotunjită a castronului, cu grijă, pentru a nu le rupe. Lăsaţi coşuleţele obţinute la răcit.
Pentru cremă, amestecaţi zahărul cu ouăle, untul topit, sucul şi coaja de la cele două lămâi. Puneţi compoziţia la bain-marie şi amestecaţi încontinuu, energic, până când obţineţi consistenţa dorită. Compoziţia nu trebuie să fiarbă.
Dacă se încălzeşte prea tare, luaţi-o de pe foc, amestecaţi în continuare, după care puteţi s-o puneţi iar. Lăsaţi crema la răcit, amestecând din când în când. Când este rece, amestecaţi-o cu frişca. Puneţi în fiecare coşulet puţină cremă, cu o lingură sau cu un poş pentru creme, apoi aşezaţi fructele întregi sau tăiate în jumătăţi.
Cosulete cu fructe
Pofta buna!