Cotlet cu sos dulce
PrinteazaCotlet cu sos dulce din: cotlet de porc, cimbru, boia, sare, piper, rozmarin, gem de caise, vin alb demidulce, orez, ciuperci, ulei de masline, ardei si usturoi.
- un cotlet fara os de porc
- cimbru
- boia
- sare
- piper
- rozmarin
- 2-3 linguri gem de caise sau de prune
- 150 ml vin alb demidulce
pentru garnitura:
- 300 g orez
- 300 g ciuperci
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2 ardei
- o capatana de usturoi
Mod de preparare:
Cotletul de porc se împănează cu usturoi şi se prăjeşte câteva minute în ulei, apoi se acoperă cu apă, se condimentează cu sare şi piper şi se fierbe înăbuşit. După ce a scăzut apa, se stropeşte cu vin, se asezonează cu boia, cimbru, rozmarin şi gemul de caise şi se bagă în cuptorul cald.
Separat, se pregăteşte orezul şi se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc în ulei, apoi se amestecă cu orezul, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se bagă în cuptor.
Cotletul se stropeşte cu sosul dulce-acrişor şi se serveşte cu garnitură de orez. Se ornează cu feliuţe de ardei proaspăt şi cimbru.
Cotlet cu sos dulce
Pofta buna!