Cotlet de miel cu ierburi aromatice
PrinteazaO reteta simpla de cotlet de miel cu ierburi aromatice din: cotlet de miel, maghiran, cimbru, rozmarin, ulei de masline extravirgin, sare, piper, praz, morcov, dovlecel, ardei capia, mozzarella, fileuri de ansoa, seminte de pin, pesmet si masline negre.
- 800 g cotlet de miel
- maghiran
- cimbru
- rozmarin
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru umplutură:
- 1 fir mic de praz
- 1 morcov
- 1 dovlecel
pentru garnitură:
- 12 ardei capia mici
- 100 g mozzarella
- 12 fileuri de anşoa
- 1 lingură pesmet
- 1 linguriţă seminţe de pin
- 50 g măsline negre fără sâmburi
Mod de preparare:
Taie julien prazul, morcovul şi dovlecelul, opăreşte-le, scurge-le şi căleşte-le puţin într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline încins. Pune sare şi piper, după gust.
Dezosează cotletul de miel, taie muşchiul în două, pe lung, întinde-1, bate-1 puţin cu ciocanul de şniţele şi umple-1 cu legumele călite; leagă muşchiul cu aţă de bucătărie. Prăjeşte-1 în tigaie cu ulei de măsline încins, ierburi aromatice (cimbru, măghiran, rozmarin), sare şi piper, după gust, întorcându-1 pe toate părţile. Transferă-1 apoi în cuptor, la 180° C, şi lasă-1 circa 20-30 de minute.
Spală şi zvântă ardeii, apoi coace-i pe o tablă sau direct pe flacără, întorcându-i cu grijă pe toate părţile. Pune-i câteva minute într-o pungă de plastic (sau într-o crăticioară cu capac), curăţă-i de pieliţe, cotoare şi seminţe, apoi taie-i jumătăţi.
Toacă mărunt mozzarella, fileurile de anşoa, măslinele, adaugă seminţele de pin şi pesmetul, apoi amestecă bine. Ia cu linguriţa din această compoziţie şi pune pe ardeii copţi tăiaţi jumătate. Rulează-i şi fixează-i cu câte o scobitoare, apoi dă-i la cuptor pentru 5 minute.
Serveşte muşchiul tăiat rondele, alături de rulourile de ardei copt şi, după gust, cu un sos obţinut din bucăţelele de ardei căzute la tăiere puse puţin la fiert în supă, apoi pasate în blender.
Cotlet de miel cu ierburi aromatice
Poftă bună!