Cotlet de miel cu Pinot noir
PrinteazaCotlet de miel cu Pinot noir din: cotlet de miel, miere, pinot noir, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper.
- 3 bucati cotlet de miel cu os, neportionat (circa 6-8 coaste pe fiecare)
- 2 linguri miere lichida
marinata cu pinot noir:
- 2 cani pinot noir
- 1/4 cana ulei de masline
- 3 linguri rozmarin proaspat tocat
- 2 linguri usturoi bine zdrobit
- 2 lingurite otet balsamic de buna calitate
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
Mod de preparare:
Preparaţi marinata combinând ingredientele. Curăţaţi grăsimea de pe carne, lăsând doar un strat de cel mult 5 mm grosime. Curăţaţi coastele, astfel încât osul să rămână liber pe o lungime de 3-1 cm. Puneţi bucăţile de cotlet pe o tavă, turnaţi marinata şi tăvăliţi-le bine prin ea. Acoperiţi tava, băgaţi la frigider pentru cel puţin 2 ore (o puteţi lăsa şi peste noapte), întoarcând carnea din când în când.
Scoateţi-o din frigider cu 1 oră înainte de preparare. Păstraţi marinata.
Preparaţi jarul. Puneţi întâi cotletele la temperatură mare, în zona foarte încinsă, cu grăsimea în jos. Lăsaţi-le timp de 1 min. întoarceţi-le şi mai lăsaţi-le 1 min. Mutaţi-le apoi într-o zonă cu temperatură medie sau ridicaţi grătarul (la cca 15 cm de jar), întorcându-le iar cu partea cu grăsime în jos.
Lăsaţi-le 6-8 min, ungând ocazional cu marinată, întoarceţi-le iar, ungeţi cu marinată şi lăsaţi-le la fript alte 6-8 min, sau până când s-au pătruns atât cât doriţi. Ideal ar fi să folosiţi un termometru special pentru carne: 49-50°C – în sânge; 52-52°C – mediu; 54-55°C – bine făcută.
Puneţi pe foc, într-o crăticioară, marinata cu mierea. Lăsaţi-o să fiarbă mocnit, până scade cam la jumătate. Dacă doriţi, mai puteţi adăuga puţin vin. Luaţi carnea de pe grătar şi puneţi- o pe un fund de lemn. Lăsaţi-o să stea 15 min, apoi tâiaţi-o felii, între coaste. Serviţi imediat, cu marinata scăzută.
Cotlet de miel cu Pinot noir
Pofta buna!