Cotlet de porc cu piersici fripte

Printeaza

Cotlet de porc cu piersici fripte din: cotlete de porc, otet balsamic, zeama de lamaie, cimbru, piersici, sare, piper, zahar brun.

Ingrediente:Cotlet_de_porc_cu_piersici_fripte

  • 4 cotlete de porc
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat
  • 4 piersici mari
  • sare
  • piper
  • zahar brun

 

Mod de preparare:

Bateţi puţin cotletele, cât să nu fie prea groase. într-un bol, amestecaţi 2 linguri de oţet, zeama de lămâie, cimbrul, sare şi piper. Păstraţi o lingură din această marinată, iar restul puneţi-l într-o pungă sigilabilă. Adăugaţi în pungă cotletele, amestecaţi bine şi închideţi punga. Lăsaţi la frigider, cel puţin o oră, răsucind punga din când în când.

Cojiţi piersicile, tâiaţi-le în jumătăţi şi scoateţi sâmburele. Puneţi-le în scobituri puţin din marinata păstrată, presăraţi câteva granule de zahăr brun şi lăsaţi-le să stea câteva minute. Pregătiţi grătarul cu jar. Scoateţi carnea din marinată, stergeţi-o uşor, ungeţi-o cu ulei. Frigeţi-o pe grătar.

Lângă carne, puneţi pe grătar şi jumătăţile de piersici, cu scobitura în sus. Lăsaţi-le 3-4 min, până se înmoaie şi încep să se rumenească, apoi întoarceţi-le lăsaţi-le încă 2-3 min. Serviţi imediat cotlete cu piersici fripte şi cu o salată ori o altă garnitură de legume.

Cotlet de porc cu piersici fripte

Cotlet_de_porc_cu_piersici_fripte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.