Cotlet de porc cu visine
PrinteazaO reteta de cotlet de poc cu visine, zahar, amidon, vin rosu, unt, supa de carne, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 bucăţi carne porc
- 1 borcan compot de vişine
- 1 linguriţă zahăr
- 50 ml vişinată
- 1 lingură amidon
- 4 linguri unt topit
- 4 linguri vin roşu
- 5-6 linguri supă de carne
- sare
- piper
Mod de preparare:
Laşi vişinele să se scurgă într-o strecurătoare şi păstrezi sucul. Intr-o crăticioară pui sucul de la vişine la fiert cu zahărul, scorţişoara şi vişinata. Amesteci amidonul cu puţină apă şi legi sucul de pe foc.
Adaugi vişinele şi le laşi să dea într-un clocot. Pui untul topit la încins. Prăjeşti carnea de porc pe fiecare parte. Amesteci grăsimea în care ai prăjit cu vinul, supa de carne şi puţin amidon.
Condimentezi sosul cu sare şi piper după gust. Serveşti cotletele alături de sosul de vişine.
Cotlet de porc cu visine
Poftă bună!