Cotlet de porc in sos de merisoare
PrinteazaCotlet de porc in sos de merisoare din: cotlet de porc, sare, frunze de salvie, ulei, usturoi, vin, apa, merisoare, miere, mustar.
- 600 g de cotlet de porc, dezosat
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 linguriţă de frunze de salvie, uscată (opţional)
- 2 linguriţe de ulei vegetal
- 1 căţel de usturoi, pisat
- 1/4 cană de vin alb
- 1/2 cană de apă
- 1 cană de merişoare, tăiate
- 2 linguri de miere
- 1 lingură de muştar granulat
Mod de preparare:
Condimenteaza carnea de porc cu salvie şi sare. Incălzeşte 1 linguriţă de ulei într-o tigaie antiaderentă, pe aragazul setat la foc mare.
Aşteaptă până când se rumeneşte cotletul, circa 3 minute pe fiecare parte, îndepărtează preparatul de pe aragaz şi redu intensitatea focului.
Căleşte separat usturoiul timp de 1 minut. Adaugă vinul.
Pune în apă merişoarele, mierea şi muştarul; amestecă suficient cât să se subţieze compoziţia, circa 7 minute. Varsă sosul peste carnea de porc.
Cotlet de porc in sos de merisoare
Pofta buna!