Cotlet de porc in sos de merisoare

Printeaza

Cotlet de porc in sos de merisoare din: cotlet de porc, sare, frunze de salvie, ulei, usturoi, vin, apa, merisoare, miere, mustar.

Ingrediente:Cotlet_de_porc_in_sos_de_merisoare

  • 600 g de cotlet de porc, dezosat
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de frunze de salvie, uscată (opţional)
  • 2 linguriţe de ulei vegetal
  • 1 căţel de usturoi, pisat
  • 1/4 cană de vin alb
  • 1/2 cană de apă
  • 1 cană de merişoare, tăiate
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de muştar granulat

 

Mod de preparare:

Condimenteaza carnea de porc cu salvie şi sare. Incălzeşte 1 linguriţă de ulei într-o tigaie antiaderentă, pe aragazul setat la foc mare.

Aşteaptă până când se rumeneşte cotletul, circa 3 minute pe fiecare parte, îndepărtează preparatul de pe aragaz şi redu intensitatea focului.

Căleşte separat usturoiul timp de 1 minut. Adaugă vinul.

Pune în apă merişoarele, mierea şi muştarul; amestecă suficient cât să se subţieze compoziţia, circa 7 minute. Varsă sosul peste carnea de porc.

Cotlet de porc in sos de merisoare

Cotlet_de_porc_in_sos_de_merisoare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.