Cotlet cu ierburi

Printeaza

O reteta de cotlet cu ierburi din: cotlet de porc, alune, rozmarin, coriandru, piper, usturoi, coaja de lamaie, unt, vin alb si sare.

Ingrediente:Cotlet cu ierburi

  • 1 kg cotlet de porc fara os si fara grasime
  • 100 g alune crude
  • 3-4 fire de rozmarin
  • 1 lingurita de coriandru pisat
  • 1/2 lingurita cu piper negru macinat
  • 4-5 catei de usturoi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 50 g unt
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Pisezi în mojar alunele, rozmarinul şi usturoiul ca să se împrietenească aromele. Adaugi coriandrul şi piperul măcinat şi sare. Amesteci, răstorni apoi pe o farfurie întinsă.

Razi lămâia după ce ai spălat-o foarte bine, apoi amesteci coaja cu condimentele din platou. Fasonezi frumos cotletul. Cu cuţitul, faci ici-colo crestături în carne, unde introduci câte un pic din amestecul de condimente. Tăvăleşti apoi cotletul prin con­dimente de mai multe ori, ca să fie stratul gros, şi-l pui în tavă.

Torni o ceaşcă de apă (pe lângă carne), vinul şi piperul boabe, iar deasupra, untul în felii. Dai la cuptorul încins, la foc potrivit, 40-50 de minute.

Cotlet cu ierburi

Cotlet cu ierburi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.