Cotlet in sos cu legume
PrinteazaO reteta de cotlet in sos cu legume din: cotlet de porc, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, fasole verde, ceapa rosie, morcovi, rosii, otet balsamic, unt, zahar, zeama de lamaie si patrunjel.
- 800 g cotlet de porc
- sare
- piper
- cimbru
- usturoi
- 203 linguri ulei de masline
- un kg fasole verde fideluta
- 1-2 cepe rosii
- 2 morcovi
- 500 g rosii
- 2 linguri otet balsamic
- 75 g unt
- o lingurita zahar
- zeama de la 1-2 lamai
- patrunjel
Mod de preparare:
Se porţionează carnea, se condimentează cu sare, piper, cimbru şi se stropeşte cu ulei. Se curăţă fasolea fideluţă, se spală şi se opăreşte împreună cu morcovii tăiaţi. Separat, se spală ceapa şi se taie solzişori. Se freacă cu sare, piper şi se stropeşte cu oţetul balsamic.
Se adaugă zahărul, zeama de lămâie, usturoiul şi untul. Sosul se bate bine şi se toarnă peste fasolea fiartă. Se încinge grătarul şi se rumenesc bucăţile de carne. Se servesc cu fasolea marinată şi se ornează cu pătrunjel şi roşii.
Cotlet in sos cu legume
Pofta buna!
Bun cotletul