Cotlet in sos cu legume

Printeaza

O reteta de cotlet in sos cu legume din: cotlet de porc, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, fasole verde, ceapa rosie, morcovi, rosii, otet balsamic, unt, zahar, zeama de lamaie si patrunjel.

Ingrediente:Cotlet in sos cu legume

  • 800 g cotlet de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
  • 203 linguri ulei de masline
  • un kg fasole verde fideluta
  • 1-2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 500 g rosii
  • 2 linguri otet balsamic
  • 75 g unt
  • o lingurita zahar
  • zeama de la 1-2 lamai
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se porţionează carnea, se condimentează cu sare, piper, cimbru şi se stropeşte cu ulei. Se curăţă fasolea fideluţă, se spală şi se opăreşte împreună cu morcovii tăiaţi. Separat, se spală ceapa şi se taie solzişori. Se freacă cu sare, piper şi se stropeşte cu oţetul balsamic.

Se adaugă zahărul, zeama de lămâie, usturoiul şi untul. Sosul se bate bine şi se toarnă peste fasolea fiartă. Se încinge grătarul şi se ru­menesc bucăţile de carne. Se servesc cu fasolea marinată şi se ornează cu pătrunjel şi roşii.

Cotlet in sos cu legume

Cotlet in sos cu legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bun cotletul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.