Cotlete de porc cu usturoi verde

Printeaza

Cotlete de porc cu usturoi verde din: cotlet de porc, usturoi verde, ulei de masline, cartofi, smantana, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Cotlete_de_porc_cu_usturoi_verde

  • 4 cotlet de porc cu os
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 cartofi mari
  • 400 g smantana de gatit
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi cotletele, scurgeti-le şi ştergeţi-le cu şevetele absorbante. Ungeţi-le cu ulei şi presărati-le cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în rondele. Puneţi cartofii într-o tavă, pe hârtie de copt unsă cu ulei, iar deasupra acestora puneţi cele 4 cotlete.

Puneţi tava în cup­torul încins şi coaceti la foc potrivit 30 de minute. între timp, curăţaţi usturoiul, spălaţi-l şi tocaţi-l mărunt. Tocaţi pătrunjelul, apoi puneţi-l împreună cu usturoiul tocat într-un castron.

Adăugaţi smântână, sare şi piper, după gust. Turnaţi acest amestec în tavă, peste cotle te şi car­tofi şi mai lăsaţi încă 15 minute tava în cuptor.

Serviţi câte 1 cotlet la porţie, cu garnitură de cartofi, totul stropit cu sosul de usturoi.

Cotlete de porc cu usturoi verde

Cotlete_de_porc_cu_usturoi_verde

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu cotletul de porc cu usturoi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.