Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete la hratar cu varza rosie si mere din: cotlet de porc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, varza rosie, mere, lamaie, unt, otet de vin rosu si nucsoara.
- 600 g cotlet de porc
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru garnitură:
- 80 g ceapă
- 1 varză roşie
- 2 mere
- 1 lămâie
- 80 g unt
- 80 ml oţet de vin roşu
- nucşoară
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală şi taie fideluţă varza roşie. Curăţă merele de seminţe şi taie-le felii subţiri, pune-le pe o farfurie şi stropeşte-le cu zeama de lămâie. Incinge untul într-o cratiţă. Pune varza şi ceapa tocate julien, apoi adaugă oţetul de vin.
Pune capacul peste cratiţă şi fierbe varza circa 20-30 de minute, amestecând din când în când. Cu 10 minute înainte de a fi gata, adaugă jumătate din mere şi fierbe totul în continuare, la foc mic, până s-au înmuiat bine. Pune sare, piper şi nucşoară, după gust.
Sărează şi piperează carnea, după gust, unge-o cu ulei de măsline şi frige-o pe grătarul încins câte 3 minute pe fiecare parte. Pune cotletele pe farfurii, aşază garnitura şi merele oprite alături şi serveşte-le imediat, fierbinţi.
Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere
Poftă bună!
Foarte bun cotletul la gratar