Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlete la hratar cu varza rosie si mere din: cotlet de porc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, varza rosie, mere, lamaie, unt, otet de vin rosu si nucsoara.

Ingrediente:Cotlete la gratar cu varza rosie si mere

  • 600 g cotlet de porc
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru garnitură:

  • 80 g ceapă
  • 1 varză roşie
  • 2 mere
  • 1 lămâie
  • 80 g unt
  • 80 ml oţet de vin roşu
  • nucşoară
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală şi taie fideluţă varza roşie. Curăţă merele de semin­ţe şi taie-le felii subţiri, pune-le pe o farfurie şi stropeşte-le cu zeama de lămâie. Incinge untul într-o cratiţă. Pune varza şi cea­pa tocate julien, apoi adaugă oţetul de vin.

Pune capacul peste cratiţă şi fierbe varza circa 20-30 de minute, amestecând din când în când. Cu 10 minute îna­inte de a fi gata, adaugă jumătate din mere şi fierbe totul în continuare, la foc mic, până s-au înmuiat bine. Pune sare, piper şi nucşoară, după gust.

Sărează şi piperează carnea, după gust, unge-o cu ulei de măsline şi frige-o pe grătarul încins câte 3 minute pe fiecare parte. Pune cotletele pe farfurii, aşază garnitura şi merele oprite alături şi serveşte-le imediat, fierbinţi.

Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere

Cotlete la gratar cu varza rosie si mere

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Foarte bun cotletul la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.