Cotlete de miel cu vin

Printeaza

O reteta de cotlete de miel cu vin din: cotlete de miel, ceapa, vin rosu, cimbru, rosii, usturoi, sare, ulei de masline si piper negru.

Ingrediente:Cotlete de miel cu vin

  • 1 kg cotlete de miel (sau berbecuţ, că e mai sănătos)
  • 4-5 cepe mari
  • 300 ml vin roşu sec
  • 2-3 rămurele de cimbru
  • 1 cutie cu roşii tăiate
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare
  • ulei de măsline
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Pune cotletele în tigaia cu ulei încins şi lasă-le cât să se rume­nească pe ambele părţi. Când sunt gata, adaugă ceapa tă­iată julien şi un praf de sare. Lasă pe foc, amestecând. Când ceapa devine translucidă, adaugă vinul şi cimbrul.

Acoperă vasul, dă focul la minimum şi lasă să fiarbă înăbuşit vreo oră, până se frăgezeşte carnea. Adaugă roşiile şi usturoiul şi mai ţine pe foc 15 minute, tot acoperit, la de pe foc, potriveşte gustul de sare şi adaugă piper proaspăt măcinat. Serveşte fierbinte, cu un pahar cu vin roşu sec alături.

Cotlete de miel cu vin

Cotlete de miel cu vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.