Cotlete de miel cu vin
PrinteazaO reteta de cotlete de miel cu vin din: cotlete de miel, ceapa, vin rosu, cimbru, rosii, usturoi, sare, ulei de masline si piper negru.
Ingrediente:
- 1 kg cotlete de miel (sau berbecuţ, că e mai sănătos)
- 4-5 cepe mari
- 300 ml vin roşu sec
- 2-3 rămurele de cimbru
- 1 cutie cu roşii tăiate
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- ulei de măsline
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Pune cotletele în tigaia cu ulei încins şi lasă-le cât să se rumenească pe ambele părţi. Când sunt gata, adaugă ceapa tăiată julien şi un praf de sare. Lasă pe foc, amestecând. Când ceapa devine translucidă, adaugă vinul şi cimbrul.
Acoperă vasul, dă focul la minimum şi lasă să fiarbă înăbuşit vreo oră, până se frăgezeşte carnea. Adaugă roşiile şi usturoiul şi mai ţine pe foc 15 minute, tot acoperit, la de pe foc, potriveşte gustul de sare şi adaugă piper proaspăt măcinat. Serveşte fierbinte, cu un pahar cu vin roşu sec alături.
Cotlete de miel cu vin
Pofta buna!