Covoras cu mac si glazura de ciocolata

Printeaza

O reteta de covoras cu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar pudra, sare, mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, nuci, ciocolata alba de post, ciocolata amaruie de post si zahar vanilat.

Ingrediente:Covoras cu mac si glazura de ciocolata

pentru blat:

  • 200 g margarina
  • 150 zahar pudra
  • un praf de sare
  • linguri de mac
  • o lingura de miere de albine
  • o canita apa minerala
  • 350 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 50 g nuci macinate

pentru glazura:

  • 50 g de margarina
  • 50 g ciocolata alba de post
  • 30 g nuci macinate
  • 20 g ciocolata amaruie de post
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Se pune margarina într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până se obţine o cremă fină. In această cremă se pun apa minerală, praful de copt stins în zeamă de lă­mâie, mierea, macul, nuci­le măcinate şi, la sfârşit, făina, amestecându-se uşor.

Se tapetează tava cu hârtie pentru copt şi se întinde compoziţia în tavă. Se bagă tava în cuptorul bine încins şi se lasă la foc potrivit.

Separat, într-un ibric, se pune margarina, zahărul, vanilia, ciocolata şi nucile măcinate şi se ţin la baţe de aburi, până se obţine o cremă legată. După ce s-a copt prăjitura, se toarnă glazura, se întinde cu o paleta pe toată suprafa­ţa şi se ornează cu fulgi de ciocolată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.