Covoras cu mac si glazura de ciocolata
PrinteazaO reteta de covoras cu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar pudra, sare, mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, nuci, ciocolata alba de post, ciocolata amaruie de post si zahar vanilat.
pentru blat:
- 200 g margarina
- 150 zahar pudra
- un praf de sare
- linguri de mac
- o lingura de miere de albine
- o canita apa minerala
- 350 g faina
- o lingurita praf de copt
- 50 g nuci macinate
pentru glazura:
- 50 g de margarina
- 50 g ciocolata alba de post
- 30 g nuci macinate
- 20 g ciocolata amaruie de post
- 1-2 pliculete de zahar vanilat
Mod de preparare:
Se pune margarina într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până se obţine o cremă fină. In această cremă se pun apa minerală, praful de copt stins în zeamă de lămâie, mierea, macul, nucile măcinate şi, la sfârşit, făina, amestecându-se uşor.
Se tapetează tava cu hârtie pentru copt şi se întinde compoziţia în tavă. Se bagă tava în cuptorul bine încins şi se lasă la foc potrivit.
Separat, într-un ibric, se pune margarina, zahărul, vanilia, ciocolata şi nucile măcinate şi se ţin la baţe de aburi, până se obţine o cremă legată. După ce s-a copt prăjitura, se toarnă glazura, se întinde cu o paleta pe toată suprafaţa şi se ornează cu fulgi de ciocolată.
Poftă bună!