Covrigi de casă cu susan
PrinteazaO reteta de covrigi de casa cu susan din: faina, unt, ou, galbenus, lapte, drojdie, zahar tos, susan, faina si sare.
- 250 g faina
- 40 g unt la temperatura camerei
- 1 ou
- 1 galbenus
- 4 linguri lapte
- 15 g drojdie
- 1 lingurita zahar tos
- susan pentru presarat
- faina pentru planseta
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se prepară o plămădeală: se amestecă 1 linguriţă de zahăr cu drojdia zdrobită, 1 linguriţă de făină şi laptele călduţ. Se lasă să crească la căldură cca 15 min. Se bate oul spumă cu untul şi sarea. Se adaugă făina şi plămădeala şi se frământă aluatul.
Se presară făină şi se acoperă vasul cu un prosop textil curat; se lasă să crească la căldură cca 30 min. Apoi se mai frământă o dată aluatul şi se împarte în părţi egale. Se încinge cuptorul la 225 °C. Se întind rulouri de aluat, care se împletesc sub formă de covrigi.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu gălbenuş; se presară seminţe de susan. Se coc la cuptor cca 15-17 min.
Covrigi de casă cu susan
Pofta buna!
Incoming search terms:
- covrigi de casa