Covrigi cu cartofi
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de covrigi cu cartofi, faina, margarina, sare si drojdie.
- 150 g cartofi fierţi şi raşi
- 500 g făină
- 1/4 pachet margarină
- sare
- 300 ml apă călduţă
- drojdie cât o nucă
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în apă şi o laşi să crească la cald. într-un vas încăpător amesteci făina cu cartofii, un vârf de linguriţă de sare şi la urmă adaugi drojdia crescută.
Frămânţi şi încorporezi margarina topită. Trebuie să obţii un aluat omogen, elastic, ce nu se mai lipeşte de mâini, pe care-l laşi la crescut, la loc cald, acoperit.
Formezi apoi din aluat fâşii lungi din care modelezi covrigeii. îi mai laşi să crească, îi aşezi într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, îi ungi cu un amestec de apă şi făină, razi peste ei caşcaval vegetal (opţional) sau presari mac, susan, nuci, migdale, alune şi-i dai la copt.
Pofta buna!