Cozonac austriac
PrinteazaO reteta delicioasa de cozonac austriac din: faina, zahar, drojdie de bere, lapte, unt, martipan, stafide, fructe uscate, nuca, rahat, nucsoara, sare, esenta de migdale, vanilie si zahar pudra.
- 100 g faina
- 200 g zahar
- 100 g drojdie de bere
- 500 ml lapte cald
- 400 g unt
- 400 g martipan
- 200 g stafide
- 200 g fructe uscate
- 300 g nuca
- 200 g rahat
- 1/2 lingurita cu praf nucsoara
- 1/2 lingurita cu praf cuisoare
- 1/4 lingurita cu sare
- esenta de migdale
- vanilie
pentru uns:
- 100 g unt
- 200 g zahar pudra
Mod de preparare:
Dizolva drojdie in laptele caldut impreuna cu o lingurita cu zahar. Lasa sa creasca. Cerne faina, adauga sarea, esenta de vanilie si de migdale, untul topit si racorit, drojdie si framanta usor.
Adaugă fructele şi rahatul tăiate, stafidele, nuca zdrobită, nucşoara şi cuişoarele. Frământă şi lasă să crească la loc călduţ până când aluatul şi-a dublat volumul. Modelează marţipanul şi dă-i o formă de sul subţire, împarte aluatul în 2-3 foi.
Pune pe mijloc batonul de marţipan şi rulează strâns. Aşază într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Lasă să crească 90 de minute. Dă la cuptor o oră. Când este gata, unge cozonacii cu unt topit pe foc mic, presară din belşug zahăr pudră şi lasă-l să se răcească.
Cozonac austriac
Pofta buna!