Cozonac cu fructe uscate
PrinteazaCozonac cu fructe uscate din: faina, drojdie, suc portocale, ulei, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, fructe de rom, esenta de rom.
- 250 g faina
- 20 g drojdie
- 120 ml suc portocale
- 40 ml ulei
- 40 g zahar
- 2 esente vanilie
- coaja de lamaie
- sare
umplutura:
- 250 g fructe uscate
- 1 esenta rom
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în sucul de portocale, după care se amestecă toate ingredientele; Se frământă bine şi se lasă la dospit, până creşte; Amestecul de fructe uscate se taie în bucăţi mici şi se pun la înmuiat în apă călduţă cu esenţă de rom şi se lasă până se umflă bine;
Aluatul crescut de cozonac se întinde, peste care se presară amestecul de fructe uscate, după care aluatul se rulează; Cozonacul astfel obţinut se pune într-o tavă de cozonac unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Cozonacul se mai lasă la crescut 20-30 de min., apoi se coace în cuptor 45 de min. la 160° C; La sfârşit pudrăm cozonacul cu zahăr pudră.
Cozonac cu fructe uscate
Pofta buna!