Cozonac cu mac si nuca
PrinteazaCozonac cu mac si nuca din: oua, zahar, ulei, lapte, drojdie, faina, coaja de lamaie, mac, nuca si zahar.
- 3 oua intregi
- 1 cana zahar
- 100 ml ulei
- 1/2 l lapte
- drojdie cat o nuca
- 1 kg faina
- coaja de la o lamaie
pentru umplutura:
- 200 g mac macinat
- 200 g nuca macinata
- 300 g zahar
Mod de preparare:
Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul şi laptele şi le pui la încălzit pe sobă, până este caldă compoziţia, lei deoparte vasul, adaugi drojdia, razi coaja de lămâie şi frămânţi.
Până aluatul dospeşte, pregăteşti cremele: opăreşti atât macul, cât şi nuca cu puţin lapte şi adaugi 150 g zahăr la fiecare dintre ele.
Aluatul dospit îl împărţi în 4 părţi din care întinzi câte o foaie. Pe două dintre foi întinzi crema de mac, iar pe celelalte două întinzi crema de nucă. Le rulezi pe rând, apoi le răsuceşti una cu mac şi una cu nucă.
Aşezi cozonacii în tavă şi îi laşi la crescut. Inainte de a-i pune la copt, ungi cozonacii cu gălbenuş de ou diluat în apă.
Cozonac cu mac si nuca
Pofta buna!