Cozonac Kugelhupf
PrinteazaO reteta delicioasa de cozonac din: unt, oua, faina, lapte, zahar, drojdie, coaja de lamaie, stafide, zahar pudra, sare, alune de padure.
- 300 g unt
- 10 ouă
- 10 linguri făină
- 8 linguri lapte
- 4 linguri zahăr
- 20 g drojdie
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 100 g stafide
- 2 linguri zahăr pudră
- sare
- 1 lingura alune de padure sarate
Mod de preparare:
Pui stafidele la înmuiat în esenţa de rom. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Adaugi sare, drojdia înmuiată în puţin lapte călduţ, puţină coajă de lămâie rasă, 100 g stafide albe şi, la sfârşit, albuşurile bătute spumă. Din toate aceste ingrediente faci un aluat pe care îl împărţi în 2 forme înalte de cozonac, unse cu unt şi tapetate cu alune zdrobite.
Laşi cozonacii să crească la loc cald, feriţi de curent. După ce au crescut, îi coci în cuptorul încălzit dinainte, timp de 1 oră, îi scoţi din forme şi îi presari cu zahăr pudră.
Cozonac
Pofta buna!