Cozonac la tava cu prune
PrinteazaO reteta gustoasa de Cozonac la tava cu prune din: unt, faina, zahar, ou sare, lapte, drojdie, prune, scortisoara si fistic.
blat:
- 100 g unt moale
- 400 g faina
- 75 g zahar
- 1 ou
- 1 praf sare
- 150 ml lapte
- 1 cub drojdie (42 g)
topping:
- 1,25 kg prune
- 25 g zahar
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 50 g fistic tocat
Mod de preparare:
Se pun într-un castron untul moale, făina, zahărul, oul şi 1 praf de sare. Se încălzeşte uşor laptele. Se zdrobeşte cubul de drojdie şi se dizolvă; se adaugă în castron. Se frământă aluatul cu mixerul şi se acoperă; se lasă să crească la căldură cca 40 min.
Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se mai frământă o dată aluatul şi se întinde o foaie cu sucitorul. Se aşază într-o tavă unsă şi tapetată cu puţină făină; se lasă să crească cca 20 min. Se încinge cuptorul la 175°C. Pe blat se incrustează feliile de prune.
Se amestecă zahărul cu scorţişoara şi se presară deasupra; apoi se presară fistic. Se coace prăjitura cca 30 min. Se lasă apoi să se răcească.
Cozonac la tava cu prune
Pofta buna!