Cozonac la tava cu prune

Printeaza

O reteta gustoasa de Cozonac la tava cu prune din: unt, faina, zahar, ou sare, lapte, drojdie, prune, scortisoara si fistic.

Ingrediente:

blat:

  • 100 g unt moale
  • 400 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 150 ml lapte
  • 1 cub drojdie (42 g)

topping:

  • 1,25 kg prune
  • 25 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 50 g fistic tocat

 

Mod de preparare:

Se pun într-un castron untul moale, făina, zahărul, oul şi 1 praf de sare. Se încălzeşte uşor laptele. Se zdrobeşte cubul de drojdie şi se dizolvă; se adaugă în castron. Se frământă aluatul cu mixerul şi se acoperă; se lasă să crească la căldură cca 40 min.

Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se mai frământă o dată aluatul şi se întinde o foaie cu sucitorul. Se aşază într-o tavă unsă şi tapetată cu puţină făină; se lasă să crească cca 20 min. Se încinge cuptorul la 175°C. Pe blat se incrustează feliile de prune.

Se amestecă zahărul cu scorţişoara şi se presară deasupra; apoi se presară fistic. Se coace prăjitura cca 30 min. Se lasă apoi să se răcească.

Cozonac la tava cu prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.