Cozonacul casei

Printeaza

Cozonacul casei din: faina, unt, zahar, galbenusuri, lapte, drojdie, zahar vanilat, zahar pudra, suc de lamaie, mac, unt, miere, ou, esenta de vanilie si esenta de migdale.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 110 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte caldut
  • 40 g drojdie uscata
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 150 g zahar pudra
  • 4 linguri suc de lamaie

pentru umplutura:

  • 450 g mac
  • 3 1/2 linguri cu unt
  • 225 g zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • esenta de migdale

 

Mod de preparare:

Freacă spumă untul cu zahărul, vanilia şi gălbe­nuşurile. Incorporează laptele, făina amestecată cu drojdia şi un praf de sare. Acoperă cu un şervet curat şi lasă la crescut 2-21/2 ore într-un loc cald. Pune macul într-un vas, acoperă-l cu apă rece şi amestecă. Scurge şi repetă. După ce-l scurgi, pune-l într-un vas împreună cu apă fierbinte (să-l acopere), apoi la foc mic, vreo 40 de minute.

Scurge-l bine de apă şi căleşte-l un sfert de oră în untul topit împreună cu zahărul şi mierea. Aromati-zează după gust şi lasă umplutura să se răcească. Imparte aluatul şi întinde foi pe o suprafaţă înfă-inată. Aşază umplutura şi rulează. Dă cozonacii cu ou şi pune-i în tăvile unse cu grăsime şi tapetate cu hârtie de copt.

Lasă-i să crească 30 de minute, apoi bagă-i în cuptorul încins 60 de minute. Pentru glazură, freacă zahărul pudră cu sucul de lămâie (sau portocală) până ce se omogenizează, întinde glazura peste cozonacii răciţi şi lasă o oră să se întărească, abia apoi feliază-i.

Cozonacul casei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.