Crap gatit taraneste

Printeaza

Crap gatit taraneste din: crap, ulei, supa, rosii, usturoi, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 crap (circa l,5kg)
  • ceaşcă ulei
  • 250rnl supă de pui sau vin alb
  • 6 roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1legegatura pătrunjel

 

Mod de preparare:

Crap gatit taraneste: Se curăţă peştele, se spală, se taie în felii de 2cm grosime, se sărează, se piperează, se pune într-o tavă cu ulei şi se dă la cuptor. Se stropeşte cu sosul dfrrtavă (în care se adaugă svipa sau vinul) şi se întoarce pe am­bele părţi.

Separat, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi de seminţe şi se toacă mărunt.

Se sărează, se piperează, se ames­tecă bine cu usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat, se pun la fiert pe foc mic (20 de minute) într-o cratiţă cu puţin ulei.

Când cra­pul este gata, se scot bucăţile pe o tavă şi se acoperă cu sosul de roşii şi usturoi.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O bunatate de crap! 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.