Crap în crustă aromată
PrinteazaCrap în crustă aromată din: crap, boia dulce, busuioc, ceapa, ulei de masline, coaja de lamaie, cimbru, piper alb, sare, ardei iute.
- 4 bucati de crap, circa 250 g fiecare
- 1 lingura boia dulce
- 20 frunze busuioc
- 2 cepe mai mici, tocate
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa marunt
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita piper alb macinat
- sare
- ardei iute crud, dupa gust
Mod de preparare:
Puneţi în blender frunzele de busuioc, cimbrul, coaja de lămâie, boiaua, ceapa, piperul, sare şi bucăţele de ardei iute după gust. Pncesaţi până obţineţi un amestec cât mai omogen. Pineţi pe o farfurie amestecul aromat.
Spălaţi şi uscaţi cu un posop bucăţile de peşte, ungeţi-le bine cu uleiul, apoi treceţi-le prin farfuria cu pastă de mirodenii: presaţi-le uşor ca să se lipească mirodeniile de ele.
Incingeţi bine grătarul de fontă şi frigeţi peştele, întorcându-l cu grijă, să nu se rupă. Serviţi mediat, cu lămâie şi cu diverse garnituri (legume natur, orez etc.).
Crap în crustă aromată
Pofta buna!